facebook
twitter
logotype
deco
img1
img2
img3

NARANČASTI NIVO

 

Igrači na ovom nivou, za razliku od crvenog nivoa, puno više udaraca izvode u pokretu a veći teren omogućava i više prostora za taktičke varijante uz kvalitetnije osnovne udarce.

Uzrast
Narandžasti nivo je predviđen za igrače uzrasta 8-10 godina. Idealno je da poslije savladanog crvenog nivoa igrači pređu na veći, narandžasti teren. Ovaj nivo pogodan je i za napredne igrače mlađeg uzrasta kao i starije početnike.

Teren i oprema
Teren je veličine 18x6,5m ili 18x8,23m (širina normalnog terena).
Loptice su normalne veličine ali su oko 50% sporije od normalnih loptica i manje odskaču.
Na ovom nivou koriste se reketi veličine 23”-25”.

narancasta


Tehnika
Na naradžastom nivou radi se nadogradnja crvenog nivoa ali i usvajanje novih vještina. Igrači se upoznaju sa rotacijom loptice (spin) i prilagođavaju se bržoj igri. To podrazumeva i mnogo bolje kretanje na terenu i izvođenje udaraca u pokretu. Na ovom nivou igrači se upoznaju i uvježbavaju sve udarce. Igrači počinju ubrzavati reket pri čemu uvijek treba inzistirati na kontroli.

Taktika
Igrači trebaju upoznati svih 5 situacija u tenisu (igra sa osnovne linije, servis, retern, prilaz i igra na mreži, pasing) i postaviti dobru osnovu za daljnje napredovanje. Narandžasti nivo, uz odgovarajuću opremu, treba omogućiti igračima da razviju vlastiti stil igre, anticipaciju i strategiju protiv različitih stilova igre.

Mečevi
Na ovom nivou igraju se i singlovi i dublovi. Natjecanja se i dalje, kao i na crvenom nivou uglavnom zasnivaju na timskim igrama. Igrači vole igrati duže mečeve pa se igraju na dva dobijena tia break seta ili jedan set do 4 gema. Natjecanja traju 2-4 sata..

Cilj

  • Pravilno izvođenje svih osnovnih udaraca
  • Kontrola loptice na narandžastom terenu
  • 5 situacija u tenisu
  • Prebacivanje sa partnerom 15-20 puta

Trening
Grupe su sastavljene od minimalno 4 igrača a pri većem broju igrača učestvuje veći broj trenera na više narandžastih terena. Trening traje sat vremena, 2-3 puta tjedno.