facebook
twitter
logotype
deco
img1
img2
img3

KARDIO TENIS

 

slide1Kardio tenis predstavlja kombinaciju udaraca i pokreta iz tenisa i dobrog kardio treninga u skupini, a na svjetskom je "fitness tržištu" prisutan nekih pet godina. Polako, ali sigurno, postao je trend među rekreativnim tenisačima i fitness entuzijastima koji traže nešto novo ili drugačije, a od nedavno je prisutan i u našoj zemlji.

Ovakav trening je nova zabavna grupna aktivnost koja omogućuje energično vježbanje, sagorijevanje kalorija te postizanje utegnutog tijela i usavršavanje tehnike tenisa.

Igra se na teniskom igralištu i vodi ga teniski stručnjak, no za razliku od "standardnog" tenisa, naglasak je stavljen na pokrete, a ne tehniku.
Nema stajanja..."Imamo trčanje, sprintove, čučnjeve, bočne iskorake i sjajne vježbe za učvršćivanje trbuha s različitim udarcima. Cijelo se vrijeme krećete".
tennis masthead

Postoje verzije programa namijenjene početnicima,do potpune dobrobiti ovakvog treninga gdje vec postoji znanje i vještina bijelog sporta.

U igri parova, sretni ste ako udarite dvije loptice u gemu, pogotovo na rekreativnoj razini. U kardio tenisu ćete udariti i do tisuću loptica u satu, a otkucaji srca će vam cijelo vrijeme biti povišeni. Muškarci potroše prosječno između 500 i 1000 kalorija u satu treninga, dok žene sagore između 300 i 500 kalorija.

Ako želite usavršiti svoju igru, ali istovremeno se pobrinuti za svoju kondiciju, probajte ovaj inovativni oblik tenisa. I tu nitko ne broji gemove.